İletişim Formu
http://tweetlevel.edelman.com/ Adresi bir çeşit twitter derecelendirme sitesidir. Twitter hesabınızın ne derece doğru kullanıldığını vb. ölçer. Bunun metodolojisi ve hesaplama fonksiyonu da sitede verilmiş. Puanlama yaparken 4 farklı parametrede yapılıyor işte bu dört parametre ile benim twitter adresimin puanlaması;
Influence(Etki): 51.7
Popularity(Popülerlik): 33.6
Engagement(Aktiflik): 45.7
Trust(Güvenilirlik): 31.2
Siteye girip check a tweetlevel kısmına kullanıcı adınızı yazarak sizde hesabınızı test edebilirsiniz..
Toplam Yorum
Şehirler Sultanı Mekke'nin Fethini Kutluyoruz.
- Gönderen : srgulbay
- zaman: : 27 Aralık 2013 Cuma
- 0 Comments
Ey mekke, bugün yeniden fethe muhtaç olman ne acıdır. Ne acıdır firavunların eline düşmen.Ama şükürler olsun senin aşkınla yanıp tutuşan bir ümmet var hala. Elbet gün gelecek Yavuz gibi dönüp tekrar Asr'ı Saadet günlerine geri götüreceğiz
seni.
seni.
Toplam Yorum
Kaligrafi Tarihçesi
Harfler arasında boşlukları belli estetik ve tasarım kurallarına göre düzenleyerek, kâğıt ya da ideografik benzeri malzeme üstüne kalem ya da fırçayla güzel ve zarif yazı yazma sanatı. Yazı temelde işlevsel bir amaca hizmet etmekle birlikte öbür sanat dallarının üslupsal gelişmesiyle de yakından ilgilidir. RESİMYAZI ya da ikonografik yazı ( Eski Mısır, Kolomb Öncesi Amerika ), biçimsel ya da ideografik yazı ( Çin, Japonya, Kore ) ve alfabetik yazı ( İslam ve Batı ) bu gelişmelere paralel olarak ortaya çıkmıştır.
Bilinen en eski kaligrafi örnekleri, MISIR’da Eski Krallık’ın 5. Sülale döneminde ( MÖ 2494–2345 ) PAPİRÜS’ler üstüne yazılmış hieratik yazılardır. Bunlar, HİYEROGLİF yazının sadeleştirilmişidir. MEZOPOTAMYA’DA kil TABLET’LER üstüne yazılan ÇİVİYAZISI da sadeleşerek gelişmiştir. Genellikle balmumu tablet, kaba işlenmiş hayvan derisi (membrana), dana derisi (vellum), PARŞÖMEN ve rulo halinde papirüs üstüne yazılmış olan Yunanlar, iki farklı yazı üslubu geliştirmiş; bunlardan birini kitapları kopya etmede, ötekini belge ya da mektuplarda kullanmışlardır. Kitaplar daha stilize, belirgin ve okunması kolay büyük harflerle; belgelerse, hızlı kalemle alınmaları nedeniyle yuvarlak ve ‘’işlek’’ (kursiv, Lat. Corsiva) bir biçimde yazılmıştır. Eski YUNAN yazısı daha sonra BİZANS döneminde harflerin bulunuşu ve büyük harflerin resmi bir nitelik kazanmasıyla geliştirilmiştir. Roma’nın kullandığı Latin yazısı ise Yunan ve ETRÜSK etkilerinin karışmasıyla oluşmuştur. MS 2.-4. yy. arasında papirüs yerine parşömen kullanımı artmaya başlamış ve rulolar yerine, parşömen sayfaların bir forma oluşturduğu codex’ler yaygınlaşmaya başlamıştır. 4.yy boyunca basit büyük harfler ve eğik büyük harfler kullanılmıştır. Kitaplar ‘’rüstik’’ diye adlandırılan köşeli, basit büyük harflerle, ticari yazılırsa ‘’işlek ‘’ büyük harflerle yazılmıştır. Latin kitap yazısında 4. ve 5.yy’ larda iki tür ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri unical, öbürü yarım unical olarak bilinir. Unical’in en tipik özelliği yuvarlak hatlı harflerden oluşmasıdır. Ticari yazılar ise ‘’işlek’’, ama küçük harflerle yazılmaya devam etmiştir. Unical, 5.-7 yy’lar arasında yazılan dinsel metinlerde, hatta din dışı yazılarda bile büyük ölçüde rustik yazının yerini almıştır.
Ortaçağda keşişlerin uzak bölgelere seyahatlerinden dolayı temelde MANASTIR’larda geliştirilen yazı birçok bölgesel yazının çetrefilleşmesine neden olmuştur. Örneğin, Britanya Adaları’nda 5.yy’dan başlayarak ortaya çıkan ve yarım unical’dan kaynaklanan insular (tecrit edilmiş, dar görüşlü) yazı, misyonerler tarafından Kıta Avrupa’sına taşınmıştır. Bu yazının en tipik biçimine Lindisfarne İncileri’nde rastlanır. Kutsal Roma-Ferman imparatoru Charlemagne’ın (Şarlman; hd.800–814) eğitim reformları sırasında geliştirilen ve ‘’KAROLENJ yazısı’’ olarak bilinen okunaklı küçük harf yazı, özellikle Tours’da hazırlanan (TOURS OKULU) el yazmalarında (KİTAP BEZEME) yayınlaşmıştır. 10. ve 11. yy’larda ise üniversitelerin kurulmaya başlamasıyla yazıda daha katı bir stilizasyon gelişmiştir. Bu dönemde Avrupa’da en yaygın kullanılan yazı, ‘’siyah harf’’ de (black letter) denen ‘’GOTİK yazı’’ olmuştur. Littera textualis formata (Fr. lettre de forme), köşeleri kırık harflerde çok ince çizgilerle kalın çizgilerin birlikte kullanıldığı bir türdür. Güney Avrupa’da yaygın olan lettere de somme’da harfler daha yuvarlak; Fransa’da kullanılan lettre françoise’de eğiktir. 14.yy’da kâğıt üretiminin artması yazıların çoğalmasına neden olmuş; 14.-16.yy arasında Hümanizm’le birlikte gelişen Latin ve İtalik yazı türleri, izleyen yüzyıllarda hem el yazısını hem de baskı harflerini etkilemiş; 16.-17. yy’lar arasında Avrupa’da kaligrafi, hem dekoratif hem de işlevsel nitelikli yazılarla zenginleşmiştir. Gotik yazı türleri RÖNESANS boyunca ve izleyen yüzyıllarda çeşitlenerek sürmüş; Fransa’da lettre françoise’dan türetilen lettre financiere’de harflere kuyruklar eklenmiş; İtalya’da Hümanistlerce kullanılan lettra antica’da Karolenj küçük harf ile Roma döneminin köşeli büyük harfleri birleştirilmiştir. Littera a merchanti, ticaret merkezlerinde yaygınlaşmış; papalık mahkemelerinde kullanılan antica corsiva’dan türetilen ve Littera da v-brevi olarak da bilinen cancellaresca corsiva, özellikle 16.yy’da papalık mahkemelerinde kullanılmıştır. Cancellaresca corsiva’nın harflerinin bitiştirilmesiyle oluşturulan Littera bastarda da (Fr. lettere batarde) eğik ve işlek bir yazı türü olarak din dışı metinlerde yaygınlaşmıştır. 15.yy’da Almanya’nın en yaygın Gotik yazı türleri ise, uzun yıllar baskı harfleri olarak kullanılan Fraktur ile Schwabach’tır.
19.yy.da Batı’da güzel yazı yazma sanatını canlandıran W.MORRİS olmuştur. Morris’in araştırmaları Edward Johnson’a (1872–1944) esin vermiş; Johnston kendi yaptığı kalemle eski yazmaları yazmayı öğrenmiştir. İngiltere’de William Graily Hewitt (1854–1952), Eric Gill, Noel Rooke ve Anna Simons; ABD’de de Elbert Hubbard, Bruce Rogers, Daniel Berkeley Updike gibi kaligraflar bu sanatı yeniden gündeme getirmişlerdir.
ÇİN KALİGRAFİSİ (China Calligraphy)

JAPONYA KALİGRAFİSİ (Japon Calligraphy)

HİNDİSTAN KALİGRAFİSİ (Indiana Calligraphy)

Güncel Yazılar - Projeler
related Post
Toplam Yorum
Bundan böyle her hafta farklı bir hastalığın detaylı araştırmasını siteye ekleyeceğiz. Bir tıp öğrencisi olarak ne kadar ilerleyebileceğimi bilmiyorum ama bu çalışma umarım hem bana hem de sayfanın ziyaretçilerine bi katkı sağlar. Allah yardımcım olsun.…
Güncel Yazılar - Projeler
related Post
Toplam Yorum
Ses yaratmaya, paylaşmaya ve paylaşılanları kullanmayı sağlayan mobil uygulama Soundcloud, 2006 yılının sonlarında Alex Ljung ve Eric Wahlforss tarafından Stockholm'de kurulmuş ve kısa bir süre sonra ofis Berlin'e taşınmış.
Soundcloud, internetin kullanıcılarına birbirleriyle kolayca etkileşime geçme imkanı tanıdığı günümüzde, insanlara, sesleri ve müziği çok farklı şekillerde kullanabileceklerini öğreterek günlük yaşamlarının bir parçası haline getirme fikrinden yola çıkıyor. Soundcloud'un kurucularına göre internet, kullanıcılara, farklı bakış açılarını yakalamaları, bir şeylerin parçası olmaları, inisiyatif kullanmaları ve kararlar almaları için ilham veriyor. Müzik de aynı amaca hizmet ettiğine göre, ikisini tek bir platformda birleştirmek şart.

iPhone, iPad ve Android'de kullanılabilen ve hem ücretsiz hem de ücretli versiyonları bulunan Soundcloud uygulaması, web üzerinde seslerin de en az metinler, resimler, fotoğraflar ve videolar kadar sık paylaşılmasını ve gerekli olduğunda kolayca bulunmasını sağlamayı hedeflemekte. Bu yazımda Soundcloud uygulamasının ücretsiz versiyonuyla neler yapılabileceğinden kısaca bahsedeceğim. Uygulamanın ücretli versiyonuyla yapılabilecekleri ise ikinci yazımda ele alacağım.

Soundcloud ile tanışmak için ilk olarak http://itunes.apple.com/us/app/soundcloud/id336353151 adresinden iPhone ve iPad uygulamasını ya da https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soundcloud.android adresinden Android uygulamasını herhangi bir ücret ödemeden kullanılan cihaza indirmek gerekiyor. Sonrasında, mobil uygulamadan veyawww.soundcloud.com web adresinden hızlıca bir hesap açmak yeterli, böylece kullanıcı nihayet uygulamanın sunduğu özelliklerle baş başa kalmış oluyor. Hepsini tek tek saymak pek mümkün gözükmese de başlıca özelliklere değinmek gerekirse başlıca akla gelenler şöyle:
Kullanıcı, uygulama paneli aracılığıyla kendi yaptığı müziği yükleyebilir, diğer kullanıcıların yükledikleri müzik dosyalarını dinleyebilir, e-mail ve sosyal ağlar üzerinden kontaklarıyla paylaşabilir, bilgisayarına indirebilir, kişisel çalma listeleri oluşturabilir. Müzikle amatör veya profesyonel olarak uğraşan kullanıcılar, profil sayfalarında web adreslerini yayınlayarak Soundcloud üzerinden kolayca trafik elde edebilir. Ses ve müzik dosyalarını yüklerken herhangi bir boyut limitinin bulunmaması da kayda değer özellikler arasında, yani kullanıcı istediği büyüklükteki dosyaları hesabına yükleyip paylaşmakta özgür.

Uygulamayla yapılabilecekler elbette bunlardan ibaret değil çünkü Soundcloud sadece ses dosyalarını paylaşmak için kullanılacak bir uygulama olmanın çok ötesinde. Örneğin bir söyleşi yaparken, bu söyleşiyi online ve eş zamanlı olarak Soundcloud ile paylaşmak, böylece tüm kullanıcıların söyleşiye soru ve talepleriyle anlık yön vermelerini sağlamak yapılabileceklerin başında geliyor. Uygulamanın sunduğu gruplar sekmesi üzerinden kendi online grubunu oluşturmak ve yine uygulamayla grup üyelerini yönlendirerek, üretilen müzik parçalarını birleştirip deneysel şarkılara imza atmak da bir diğer alternatif.
Son dönemde karşılaştığım en başarılı uygulamalardan biri olduğunu itiraf etmem gereken Soundcloud'dan nasıl daha etkin yararlanılacağını bulmak, şimdilik sadece kullanıcıların hayal gücüyle sınırlı gibi duruyor.
Güncel Yazılar - Projeler
related Post
Toplam Yorum
Önemli Gönderiler
-
Kaligrafi Tarihçesi Harfler arasında boşlukları belli estetik ve tasarım kurallarına göre düzenleyerek, kâğıt ya da ideografik benzeri malze...
-
Elimde tüfenk, gönlümde iman, Dileğim iki: Din ile vatan... Ocağım ordu, büyüğüm Sultan, Sultan’a imdad eyle Yarabbi! Ömrünü müzdad eyle Yar...
-
Bundan böyle her hafta farklı bir hastalığın detaylı araştırmasını siteye ekleyeceğiz. Bir tıp öğrencisi olarak ne kadar ilerleyebileceğimi ...
-
http://tweetlevel.edelman.com/ Adresi bir çeşit twitter derecelendirme sitesidir. Twitter hesabınızın ne derece doğru kullanıldığını vb. ölç...
-
Ses yaratmaya, paylaşmaya ve paylaşılanları kullanmayı sağlayan mobil uygulama Soundcloud, 2006 yılının sonlarında Alex Ljung ve Eric Wahlfo...
-
4 yaşındaki afgan kardeşimizin bu performansı gerçekten çok etkileyici.Kulaklığı eliyle tutuşu şarkı söylerken el hareketleri ve mimikleri i...
-
Ey mekke, bugün yeniden fethe muhtaç olman ne acıdır. Ne acıdır firavunların eline düşmen.Ama şükürler olsun senin aşkınla yanıp tutuşan bir...
-
İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış,...
-
Konu ile ilgili yardım isteyen bir öğrenci ile yaptığım yazışmanın biraz olsun diğer arkadaşlara da faydalı olacağını düşünüyorum. Allah yar...